Oto moich muffinkowych wypieków ciąg dalszy - teraz z wykorzystaniem jabłek, które tak pysznie kuszą ze straganów. Jabłka choćby kolorem kojarzą mi się z jesienią, która za oknem zagościła już na dobre.
Muffinki wyszły przepyszne, to jedne z najlepszych jakie robiłam i piec je będę na pewno nie tylko jesienią :)
Składniki (na 18 sztuk):
2 jabłka
2,5 szklanki mąki
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody oczyszczonej
szklanka jogurtu naturalnego
2 jajka
1/3 szklanki oleju
1 łyżka cynamonu
Wykonanie:
Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę, wymieszać z cynamonem. W osobnych miskach wymieszać składniki suche i mokre, na koniec połączyć je ze sobą łyżką i dodać jabłka. Napełnić foremki do muffinek, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz