Doskonały sposób na prosty ale pyszny obiad. Muszę przyznać, że trochę obawiałam się połączenia mięsa z majonezem, bo jeszcze nigdy nie przygotowywałam w ten sposób mięsa. Ale ciekawość zwyciężyła i efekt przeszedł moje najśmielsze kulinarne oczekiwania. Mięso z dodatkiem majonezu smakowało po prostu wyśmienicie i doskonale komponowało się z warzywami. Danie koniecznie do powtórki! Przepis zaczerpnięty od wiosenki27
Składniki:
5 - 6 plastrów schabu
2 średnie marchewki
1 duża czerwona papryka
2 cebule
majonez
sól, pieprz
Wykonanie:
Mięso rozbić i doprawić solą i pieprzem. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami kolejno:
pokrojoną w talarki marchewkę, cebulę (również w talarkach), posmarowane majonezem mięso i pokrojoną w paski paprykę. Warstwy powtarzamy. Naczynie żaroodporne przykrywamy i pieczemy około 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz