środa, 20 października 2010

Kawa mrożona po domowemu

Uwielbiamy kawę mrożoną, a że codzienne przebywanie w kawiarniach niestety jest zbyt niebezpieczne dla kieszeni, to robimy sobie taką kawę sami, jest naprawdę przepyszna i zadowoli wybredne kawiarniane podniebienia. Choćby dla niej warto mieć w lodówce zawsze lody.

Na 2 osoby:
2 - 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
mleko
lody śmietankowe lub waniliowe
kakao lub cynamon do dekoracji
cukier

Kawę zalewamy wrzątkiem, dodajemy cukier i mleko w ulubionych proporcjach. Kawę odstawiamy na kilka godzin do lodówki (im dłużej tym lepiej). Przed podaniem przelewamy w wysokie szklanki i dodajemy do kawy kilka łyżek lodów, posypujemy kakaem lub cynamonem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz