środa, 20 października 2010

Kasza jęczmienna z warzywami

Składniki (na 5 - 6 dużych porcji)1 kg mięsa mielonego
40 dag kaszy jęczmiennej
2 duże cebule
30 dag mrożonego brokuła
1 szklanka mrożonego groszku
40 dag mrożonej włoszczyzny
papryka, sól, pieprz, czosnek, oregano

Wykonanie:
Mięso doprawiamy i smażymy około 10 minut. Kaszę gotujemy. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy z mięsem. Gdy się już zeszkli, dodajemy mrożone warzywa, wlewamy około 1 szklankę wody i dusimy póki warzywa nie zmiękną, doprawiamy. Kaszę nakładamy na talerze przy pomocy małej szklanki. Przed napełnieniem szklanki każdorazowo ją zwilżamy, aby kasza nie przykleiła się do ścianek. Wokół kaszy wykładamy mięso z warzywami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz