sobota, 25 sierpnia 2012

Omlet meksykański


Szukacie pomysłu na pyszne i szybkie w przygotowaniu śniadanie? Polecam ten omlet - smaczny, błyskawiczny i pożywny :)

Składniki:
1 mała czerwona papryka
3 - 4 łyżki groszku konserwowego
3 - 4 łyżki kukurydzy konserwowej
6 jaj
świeżo zmielona sól morska i pieprz

Wykonanie:
Paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę. W misce roztrzepać jajka, dodać warzywa, sól i pieprz. Wylać masę na rozgrzany na patelni olej i smażyć do momentu ścięcia jajek, przewrócić na drugą stronę i jeszcze chwilkę, około 1 - 2 minut podsmażyć. Podawać z keczupem lub ostrym sosem paprykowym.

3 komentarze:

  1. Ale pyszne danie. :) Uwielbiam takie omlety, są zdrowe i sycące, a do tego naprawdę smaczne. Bądź co bądź, mi nigdy nie wychodzą takie ładne, jak Tobie. Zawsze się choć troszkę rozwalą ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ależ tu pysznie u Ciebie:)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. To takie połączenia hiszpańskiej tortilli z meksykańską :) Fajne :)

    OdpowiedzUsuń