Bardzo lubię domowe pasty do chleba, zwłaszcza te jajeczne - są sycące i można z nimi łączyć wiele dodatków. Musztarda z gorczycą sprawdziła się w tej roli doskonale. Pasta błyskawicznie zniknęła i cudem załapałam się na dokładkę :)
Składniki:
5 jajek ugotowanych na twardo
2 - 3 łyżeczki musztardy francuskiej
sól, pieprz
Wykonanie:
Ugotowane jajka obrać i drobno pokroić wymieszać z musztardą i świeżo zmielonymi przyprawami, najlepiej przed podaniem schłodzić pastę w lodówce, ale my wygłodzeni zajadaliśmy ją tuz po przygotowaniu wraz ze świeżutkim chlebem.
w takim razie muszę wypróbować - uwielbiam pasty jajeczne!
OdpowiedzUsuńIdealna na śniadanie;)
OdpowiedzUsuńuwielbiam pasty jajeczne :)
OdpowiedzUsuńKocham takie smarowidła do chleba. Moje smaki :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńjutro robię na śniadanie ;) do tego świeża ciabattka i pomidorek, mniam :D
OdpowiedzUsuńproste zawsze dobrze smakuje :)
OdpowiedzUsuńja tez uwielbiam pasty jajeczne, pychota!
OdpowiedzUsuń