poniedziałek, 6 sierpnia 2012

Bardzo smaczna pasta jajeczna z musztardą



Bardzo lubię domowe pasty do chleba, zwłaszcza te jajeczne - są sycące i można z nimi łączyć wiele dodatków. Musztarda z gorczycą sprawdziła się w tej roli doskonale. Pasta błyskawicznie zniknęła i cudem załapałam się na dokładkę :)


Składniki:
5 jajek ugotowanych na twardo
2 - 3 łyżeczki musztardy francuskiej
sól, pieprz 


Wykonanie:
Ugotowane jajka obrać i drobno pokroić wymieszać z musztardą i świeżo zmielonymi przyprawami, najlepiej przed podaniem schłodzić pastę w lodówce, ale my wygłodzeni zajadaliśmy ją tuz po przygotowaniu wraz ze świeżutkim chlebem.

7 komentarzy:

  1. w takim razie muszę wypróbować - uwielbiam pasty jajeczne!

    OdpowiedzUsuń
  2. Kocham takie smarowidła do chleba. Moje smaki :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. jutro robię na śniadanie ;) do tego świeża ciabattka i pomidorek, mniam :D

    OdpowiedzUsuń
  4. ja tez uwielbiam pasty jajeczne, pychota!

    OdpowiedzUsuń