wtorek, 14 lutego 2012

Roladki z piersi kurczaka z nadzieniem pieczarkowo - porowym


Połączenie pieczarek i pora zawsze należało do moich ulubionych, a  w połączeniu z delikatnym mięsem z piersi kurczaka, to już jest pomysł na pyszny i łatwy w wykonaniu obiad.

Składniki:
podwójna pierś z kurczaka
20 - 30 dag pieczarek
1 mały por
3 -4 łyżki masła
sól, pieprz, estragon, ewentualnie inne ulubione przyprawy

Wykonanie:
Pieczarki drobno pokroić lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, na patelni rozgrzać masło i podsmażyć na nim pieczarki, po kilku minutach dodać pokrojonego w kostkę pora, doprawić lekko solą, pieprzem i estragonem. Mięso lekko rozbić, nałożyć farsz pieczarkowo - porowy, zwinąć dokładnie w roladkę i podsmażyć na każdej strony na złoty kolor na patelni .

2 komentarze:

  1. Bardzo pysznie się zapowiada to Twoje nadzienie. Chętnie spróbuję takich roladek.

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam wszelkie roladki z kurczaka :) A z wnętrzem porowo-pieczarkowym muszą być obłędnie pyszne :)

    OdpowiedzUsuń