wtorek, 14 lutego 2012
Roladki z piersi kurczaka z nadzieniem pieczarkowo - porowym
Połączenie pieczarek i pora zawsze należało do moich ulubionych, a w połączeniu z delikatnym mięsem z piersi kurczaka, to już jest pomysł na pyszny i łatwy w wykonaniu obiad.
Składniki:
podwójna pierś z kurczaka
20 - 30 dag pieczarek
1 mały por
3 -4 łyżki masła
sól, pieprz, estragon, ewentualnie inne ulubione przyprawy
Wykonanie:
Pieczarki drobno pokroić lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, na patelni rozgrzać masło i podsmażyć na nim pieczarki, po kilku minutach dodać pokrojonego w kostkę pora, doprawić lekko solą, pieprzem i estragonem. Mięso lekko rozbić, nałożyć farsz pieczarkowo - porowy, zwinąć dokładnie w roladkę i podsmażyć na każdej strony na złoty kolor na patelni .
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Bardzo pysznie się zapowiada to Twoje nadzienie. Chętnie spróbuję takich roladek.
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszelkie roladki z kurczaka :) A z wnętrzem porowo-pieczarkowym muszą być obłędnie pyszne :)
OdpowiedzUsuń