sobota, 20 sierpnia 2011

Makaron z łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym

Jest to sposób na bardzo szybki obiad, jego przygotowanie zajmuje 10 - 15 minut, danie jest bardzo sycące, ale trochę mnie w smaku jednak rozczarowało, może to dlatego, że miłośniczką ryb to ja nie jestem, a może po prostu zbyt słabo przyprawiłam sos i dlatego danie wyszło troszkę mdłe ....  Jednak wolę ryby z dużą ilością warzyw, które trochę zagłuszą smak ryby.

Składniki:
300 - 400 gram wędzonego łososia
duży kubek śmietany 18 %
pół pęczka koperku
sól, pieprz, pieprz cytrynowy
sok z cytryny

Śmietanę podgrzać w garnku, dodać do niej postrzępionego łososia i gotować kilka minut, dodać koperek, sól, pieprz, sok z cytryny. Wymieszać z makaronem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz