środa, 28 listopada 2012

Orzechy w miodzie



Listopad jest miesiącem, w którym najczęściej sięgamy po czekoladę i rożne inne łakocie. I gdy nadejdzie nas ochota na coś słodkiego proponuję   takie smaczne i zdrowe słodkości. Fantastyczny przysmak! I dziecinne prosty w przygotowaniu :)


Składniki:
orzechy włoskie 
miód akacjowy 

Wykonanie:
Orzechy dość ciasno wkładamy do niewielkiego słoiczka i zalewamy podgrzanym do około 70 stopni miodem, szczelnie zakręcamy i odstawiamy słoiczek do góry dnem. Zamiast podgrzewać miód, możemy również napełnione zimnym miodem słoiki wstawić do garnuszka, zalać wodą do około 3/4 wysokości słoika i gotować na malutkim ogniu przez 15 - 20 minut.

1 komentarz:

  1. miod podgrzewamy do 40 st, przy wyzszej temperaturze , mod traci swoje wartosci

    OdpowiedzUsuń