sobota, 21 maja 2011
Potrawka z mięsa mielonego
Składniki:
0,5 kg mięsa mielonego
25 dag pieczarek
1 czerwona papryka
1/2 puszki kukurydzy
1 słoik sosu słodko-kwaśnego
1 cebula
2 ząbki czosnku
sól, pieprz, zioła prowansalskie
Wykonanie:
Mięso usmażyć na małej ilości oleju. Dodawać do mięsa kolejno pokrojone w kostkę warzywa: pieczarki, cebulę, paprykę oraz kukurydzę. Doprawić do smaku ziołami i drobno pokrojonym czosnkiem. Smażyć około 15 minut. Pod koniec wlać sos i dusić jeszcze 2 minuty. Potrawka doskonale smakuje z ryżem i niewielką ilością startego żółtego sera.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz