wtorek, 6 czerwca 2017

Pasta z awokado, ogórka kiszonego i cebulki


Taką pyszną i zdrową pastą zajadam się od pewnego czasu, nie zważając na jedyny skutek uboczny jej spożywania - po czosnkowy zapach z ust, ale przecież można sobie z tym poradzić :)  A kromka żytniego chleba z tą pastą i plastrem pomidora to jak dla mnie połączenie bardzo udane. 
Przepis pochodzi z pełnej pysznych inspiracji książki "Alkaliczne gotowanie"

Składniki:
1 dojrzałe awokado
1 średniej wielkości ogórek kiszony
pół czerwonej cebuli
1 - 2 ząbki czosnku
2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz

Wykonanie:
Awokado wydrążyć ze skórki, rozgnieść widelcem. Dodać  pokrojone w drobniutką kostkę ogórka i cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać z sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz