sobota, 19 marca 2011

Ryba zapiekana z pieczarkami

Składniki:
1 kg filetów rybnych
100 g żółtego sera
500 g pieczarek
1-2 cebule
250 ml śmietany 18 %
2 łyżki masła.
30 ml oleju
sól, pieprz

Wykonanie:
Filety płuczemy, osuszamy, układamy w  żaroodpornym naczyniu. polewamy olejem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 - 20 minut. W międzyczasie kroimy w grube plasterki pieczarki, cebulę szatkujemy i smażymy z pieczarkami na maśle, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy razem około 10 minut. Pieczarki nakładamy na rybę, całość polewamy śmietaną i posypujemy tartym serem. Zapiekamy jeszcze 15 - 20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz