Według mnie jest to absolutnie fantastyczna sałatka, jedna z najlepszych jakie jadłam! I jest banalnie łatwa w przygotowaniu. Przepis pochodzi z książki Agaty Jędraszczak Dieta Agaty. Robiłam tą sałatkę już wiele razy i chyba mi się nie znudzi. I przyznam, że robię sobie zawsze podwójną porcję, bo nie mogę się od niej oderwać .... Polecam, zróbcie sobie koniecznie taką sałatkę na przykład jutro do pracy, każdy będzie wam zazdrośnie zaglądał do talerza :)
Składniki:
puszka czerwonej fasoli
1 średnia czerwona papryka
2 łodygi selera naciowego
2 spore ogórki kiszone
2 łyżki posiekanego szczypiorku (lub mała cebulka)
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz
Wykonanie:
Seler i paprykę dokładnie myjemy, seler kroimy w drobne talarki a paprykę w kostkę. Ogórek kiszony i cebulę również kroimy w kostkę. Do pokrojonych warzyw dodajemy odsączoną z zalewy czerwoną fasolę, mieszamy delikatnie z oliwą, sokiem wyciśniętym z cytryny, solą i pieprzem. I już gotowe :)
uwielbiam czerwoną fasolę. z chęcią spróbuję zrobić taką sałatkę u siebie w domu :)
OdpowiedzUsuń