piątek, 11 lutego 2011

Makaronowe muszle ze szpinakiem

Składniki:
1 opakowanie makaronu w kształcie dużych muszli
1 opakowanie mrożonego szpinaku
1 ser feta
5-6 ząbków czosnku
2 puszki pomidorów w puszce
ser żółty do posypania

Wykonanie:
Makaron ugotować na półtwardo, ostudzić i oddzielić muszle. 4 zżbki czosnku posiekać i podsmażyć na maśle, dodać szpinak i dusić. Gdy szpinak będzie gotowy, dodać pokrojony drobno ser feta, całość wymieszać, doprawić i jeszcze chwilę razem dusić. Resztę czosnku podsmażyć na oliwie z oliwek, dodać pomidory, doprawić. Sos pomidorowy wylać do naczynia żaroodpornego, wyłożyć na sos muszle nadziane farszem szpinakowym, posypać żółtym serem, zapiekać 15 minut w temp. 180 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz